Spansk rosé i forårets første solstråler
I dag har solen ladet sig vise, og de varme solstråler fik os overtalt til at åbne en skøn rosé hjembragt fra bjergbyen Sangüesa i Spanien. Vi byder foråret velkommen med årets første rosé;...
Et legendarisk vinhus ved navn Chapoutier, fra 1808, står økonomisk bag Pièrre Henri-Morels forskellige AOC-vine fra Rhône området, men selve produktionen og udviklingen er nøje tilset af Pièrre Henri-Morel selv. Henri-Morel har med Chapoutier...
Chablis. Chardonnay. Mineralitet. Hvis der er noget vi altid kan forbinde med Chablis-området i Bourgogne, så er det en særdeles friskhed og mineralsk note over deres vine og den skønne Chardonnay drue som er den...
Frem på bordet er et stk. Pasqua Passimento 2014-rødvin fra familieforetaget Pasqua i Veneto, Italien. Stilen er traditionel og bærer præg af samme produktionsmetode, som ellers er mest kendt fra Amarone vine fra samme...
Skøn vin fra Val Joanis, vingården der overlevede revolution og verdenskrige. Vi hiver endnu en ‘Rhône’-vin frem, om end denne gang fra Luberon-området som vi tog til på vores vinrejse. Val Joanis ligger blot...
Vi vender denne gang snuden mod vores kære nabo, Tyskland. I den sydvestlige del af landet i byen Laumersheim i Pfalz, ligger nemlig Philipp Kuhns vingård, en vingård han har stået i spidsen for...
En aften I enestående selskab med Château de Beaupré, Collection du Château. Som vi tidligere har nævnt i vores vinanmeldelse af en hvidvin fra Château de Beaupré, 2014, så har vingården i det sydfranske...
Denne syditalienske herlighed, Nerone, er en traditionel italiensk vin fra Puglia regionen som er lavet på de absolut bedste druer af de traditionelle druesorter Negroamaro og Primitivo som oftest bruges til fyldige og kraftfulde...
Hvidvin i særklasse fra Pavens baghave – eller rettere, det der var Pavens baghave. Châteauneuf-du-Pape ligger i Sydfrankrig, lige nord for Avignon, hvor Paven så berømt residerede i årene 1309 til 1377, inden hovedsædet...
I Europa er vi vant til korkproppen som foretrukne forsegling på vores vinflasker, mens skruelåget er reglen snarere end undtagelsen i eksempelvis Australien. I mange år har en vin med skruelåg på været en...
Denne gang har vi smagt, og i særdeleshed nydt, en utrolig lækker flaske italiensk rødvin fra Sicilien. Vinen er produceret af den Toscana-baserede vinfamilie Barbanera, som siden 1938 har haft sans for lokal kvalitet....
En sidste sensommerdag med frisk og let hvidvin fra Provence i Sydfrankrig. Ny leverandør bringer denne elegante hvidvin fra Château Sainte-Roseline med sig, og vi har derfor fået smagt på denne herlighed. Château Sainte-Roseline...
Efteråret banker på, og vi kan derfor begynde at nyde danskernes foretrukne vin, nemlig rødvin. Denne gang springer vi til Italien, og fortæller jer lidt om denne Pagus Bisano fra Valpolicella-området i det nordøstlige...
Ved al vin hænger smag og temperatur sammen. En detalje som mange måske ved, men alligevel ikke finder vigtig nok. Dette er meget ærgerligt, da man så risikerer at gå glip af de gemte...
Så er tiden kommet til endnu en vinanmeldelse, og endnu en formidabel hvidvin, for det er jo sommer, og derfor er det som ofte hvidvinene vi åbner. Vi vil i den kommende tid smage...
Endnu en vingård i Provence, og endnu en succes! Historien om dette sted starter i 1860’erne da farmaceut og borgmester i byen Pertuis, Louis Turcan, plantede vinstokke på grunden for første gang. Siden da,...
Vi skal gerne indrømme, at det ikke er første gang vi besøger Château de Beaupré i hjertet af det elskværdige Provence. Vingården ligger blot 20 minutters kørsel fra storbyen, Aix-en-Provence, der bugner af ungdommelighed og liv...
En lang køretur på tværs af det nordlige Spanien, og vi er fremme ved verdens største producent af Cava, Freixenet. Cava er ikke Champagne og bør aldrig kaldes for Champagne, men Cava, da begge navne...
Så kom vi forbi den famøse biodynamiske vingård, Pontet-Canet i Bordeaux-regionen. Biodynamisk landbrug er en form for landbrug og produktionsmetode, der går skridtet videre fra det økologiske. Ved biodynamisk landbrug bruger man kun naturens...
Vi har været lidt ramt af wifi-løse overnatninger, og vi har derfor ikke kunne skrive på bloggen. Men problemet er nu løst og vi er på banen igen, nu i Loiredalen! Dag 4 på...
Eftersom vi netop har skrevet vores første vinanmeldelse, synes vi, at det er på sin plads at gennemgå de forskellige navne, der er illustreret på vinetiketten. Det er nemlig ikke (altid) så lige til....