Domaine Bois d’Yver, 2015 – AOC Chablis – Hvidvin

Domaine Bois d’Yver, 2015 – AOC Chablis - Hvidvin SJK Vin
Pris:
110-140 DKK

Anmeldt af: SJK Vin
Bedømmelse:
4
On
Last modified:26. February 2017

Kort referat:

Duften byder på citrusfrugter, melon og pære med en skøn mineralsk friskhed og undertoner af fersken. Smagen er krystalklar med stærk mineralitet og nuancer af skaldyr, røget bark og en lille snert af fersken. Vinen er blød, behagelig og yderst balanceret trods kompleksiteten.

Stjerner:
5: Formidabel vin som vi i dén grad anbefaler.
4: Meget velstruktureret og karakteristisk vin.
3: God vin med særlige præg.
2: Middelmådig vin.
1: Drikkelig vin, men ikke en vi anbefaler.


Chablis. Chardonnay. Mineralitet. Hvis der er noget vi altid kan forbinde med Chablis-området i Bourgogne, så er det en særdeles friskhed og mineralsk note over deres vine og den skønne Chardonnay drue som er den eneste der må bruges i AOC Chablis. Domaine Bois d’Yver råder over vinstokke, der er gennemsnitligt 30 år gamle og bruges kun til hvidvine. Vingården ligger i ydrekanten af den lille by Courgis i Chablis-distriktet, og er ellers helt omringet af vinstokke så langt øjet rækker.

Vinherren er Georges Pico, men det er i dag hans søn, Thomas Pico, der styrer vingården. Kvaliteten har bestemt ikke lidt et knæk siden teten er blevet givet videre i familien, og det beviser denne Domaine Bois d’Yver fra 2015 fuldstændigt. Under Thomas’ lederskab er hele produktionen overgået til at være økologisk, hvilket vi jo kun kan synes godt om.

Domaine Bois d’Yver fra 2015 er klar og flot råhvid, nøjagtigt som man kunne forvente fra en ung hvidvin, og byder på en bouquet af citrusfrugter, melon og pære med en skøn mineralsk friskhed og undertoner af fersken.

Smagen er krystalklar med stærk mineralitet og nuancer af skaldyr, røget bark (typisk for en Chablis) og en lille snert af fersken. Vinen byder på kompleksitet og gør mange indtryk, og derfor anbefaler vi at hvidvinen ikke drikkes alt for kold, men ved en 10-13 grader (og ikke de 7-8 grader som en mere simpel hvidvin bør serveres ved) så vinen kan få lov at åbne op og afsløre de karakteristiske jordbundsforhold fra Chablis, som vi virkelig elsker.

Vinen er blød, behagelig  og yderst balanceret trods kompleksiteten. Den lange, fyldige og bløde eftersmag gør, at den vil være formidabel med gedeost eller til skaldyrs retter med rejer, muslinger, østers og lignende. Vi kan også sagtens anbefale den til en god laks med en lækker hvidløgsflødesauce til.

Gå på opdagelse