Vores første blogindlæg

Først og fremmest, velkommen til vores blog og velkommen til den del af vores liv og hverdag som vi har besluttet os for at dele med jer, nemlig vores interesse og passion for vin og den kærlighed og historie der hører med til produktionen.

Dette er vores først indlæg og vi er begge to helt nye hvad angår det at ’blogge’, men vi har lysten, vi har gejsten og vi har en masse skønne oplevelser i vente som vi gerne vil dele med jer.

Hvorfor vil vi gerne starte en blog og berette om vores små eventyr i vinens verden? Det er ikke blot fordi vi kan, men også fordi vi håber på, at vores viden og oplevelser kan inspirere andre til at nyde den kærlighed og historie som enhver vin bringer med sig.

Alle vine har en historie at fortælle, og igennem vores blog vil vi løbende fortælle om  flere vine til gode lejligheder og stunder, og vi vil tage jer med ind i hjertet af hvor vinen kommer fra og vise hvor unik og fantastisk denne verden egentlig er.

Vi har besluttet os for at begynde med en tur rundt i de franske vinregioner hvor vi vil tage jer med helt tæt på og vise jer nogle af de smukke steder vinene kommer fra. Vi vil løbende anmelde de vine vi smager på vejen, og hvem ved, måske får I selv lyst til at udforske stederne.

Men nu er det jo ikke alle der lige har tid eller penge til at tage rundt i Frankrig og købe vin, så derfor har vi også besluttet os for at hjælpe jer lidt på vej herhjemme. Vi synes ikke det er så nemt som det kunne være, at finde den helt rigtige vin med den helt rigtige historie til den helt rigtige lejlighed.Der står rigtig ofte på etiketterne hvad den specifikke vin vil gå godt til – men helt ærligt, har det nogensinde været garanti for god vin? Nej. Vin er ikke bare vin, og en drue er ikke bare som alle andre druer – så vi vil gøre vores bedste for at inspirere jer til så god en vin-oplevelse som muligt ved at anmelde nogle af de vine de fleste kan komme i nærheden af i supermarkederne herhjemme i Danmark.

I nyere tid (dvs. de sidste 10-20 år) er det blevet rigtig populært at skrive den primære drues navn på etiketten, såsom Merlot, Cabernet Sauvignon eller Chardonnay. Desværre er det de færreste der faktisk ved, at dette langt fra er en fyldestgørende information eller overhovedet god indikator af vinens smag samt kvalitet. Vores anmeldelser vil være mere uddybende og vi vil løbende fortælle hvilke informationer I skal være opmærksomme på for selv at kunne vurdere om vinen i hånden er den passende vin at vælge.  Og forhåbentlig kan I ved næste lejlighed, sidde med lidt lommeviden I kan lære fra jer eller bruge til at tale om den vin I nyder.

Vi håber I vil nyde vores blog, vi glæder os i hvert fald rigtig meget til at komme igang!

Kærligst,

Sean & Nastazia