Spansk rosé i forårets første solstråler

villa de sada navarra

I dag har solen ladet sig vise, og de varme solstråler fik os overtalt til at åbne en skøn rosé hjembragt fra bjergbyen Sangüesa i Spanien. Vi byder foråret velkommen med årets første rosé; en Villa De Sada – Rosado D.O. Navarra fra 2014. Første gang vi smagte denne herlighed, var da vi besøgte den hyggelige bjergby Sangüesa i Navarra. Før i tiden var Sangüesa hovedstaden i det gamle kongerige Navarra, og de religiøse monumenter og royale residenser, som stadig står i byen, bringer én tilbage i tiden, til middelalderen, hvor Sangüesa også var et vigtigt stop for pilgrimmene undervejs på deres færd.

Da vi besøgte byen, besluttede vi os den første aften for, at slentre gennem de hyggelige gader, hvor de mange ansigter som fulgte os, afslørede, at byen ikke var vant til turister. Det betød så også, at vi måtte slå over i spansk, hvilket kun gjorde oplevelsen endnu mere autentisk. Der var liv i gaderne og selvom klokken var omkring midnat var børn ude og lege og restauranterne var åbne, i bedste sydeuropæiske stil. Nøj hvor var det skønt! Vi fandt os et hyggeligt sted hvor vi bestilte hvad kokken anbefalede, det hele var selvfølgelig lavet af lokale råvarer, både mad og vin, så da de anbefalede os at tage en kølig rosé til maden, sagde vi ja tak og ventede spændte. De hentede en flaske Villa De Sada – Rosado D.O. Navarra fra 2014 som vi nød til maden – og så liiige et par ekstra, som vi måtte have med hjem.

Da vi nød den kølige rosé i dag i solen, blev vi sendt direkte tilbage til den lille bjergby, Sangüesa, og der er vist ingen tvivl om, at vi må en tur tilbage dertil. J

Rigtig godt forår,

Sean & Nastazia

Gå på opdagelse