Pièrre Henri-Morel, 2015 – AOC Luberon – Rødvin

Pièrre Henri-Morel, 2015 – AOC Luberon – Rødvin SJK Vin
Pris:
70-100 DKK

Anmeldt af: SJK Vin
Bedømmelse:
3
On
Last modified:5. March 2017

Kort referat:

Vinens bouquet rummer læder, mørke bær og en smule røg. De tørre jordbundsforhold der karakteriserer Luberon træder frem og giver vinens bouquet kant og karakter. Mundfølelsen er tør og blød grundet de behagelige tanniner som vinen bærer med sig. Mens vinen bliver en smule varmere kommer den søde lakrids også frem i smagen. Læder og lakrids hænger ved i vinens eftersmag som er lang og meget behagelig.


Stjerner:
5: Formidabel vin som vi i dén grad anbefaler.
4: Meget velstruktureret og karakteristisk vin.
3: God vin med særlige præg.
2: Middelmådig vin.
1: Drikkelig vin, men ikke en vi anbefaler.

Et legendarisk vinhus ved navn Chapoutier, fra 1808, står økonomisk bag Pièrre Henri-Morels forskellige AOC-vine fra Rhône området, men selve produktionen og udviklingen er nøje tilset af Pièrre Henri-Morel selv. Henri-Morel har med Chapoutier siden 2008 købt flere små vinmarker i de omkringliggende AOC’er i Rhône-området. Under Henri-Morel har vinhuset udviklet både komplicerede og mere enkle vine, under fællesnævneren; at de alle bærer personlighed fra de forskellige områder, såsom Châteuneuf-du-Pape, Vacquerays, Gigondas og altså i dette tilfælde fra Luberon.

Som så ofte med Luberon-vine, så har vi med en blanding af Grenache og Syrah at gøre.

Farven er smuk rød med et lilla skær og den lyse kant afslører at vi har med en medium body vin at gøre.

Vinens bouquet rummer læder, mørke bær og en smule røg. Der er svage noter af sød lakrids og de tørre jordbundsforhold der karakteriserer Luberon træder frem og giver vinens bouquet kant og karakter.

Smagen understøtter vinens bouquet og især læder og de søde modne bær træder frem. Mundfølelsen er tør og blød grundet de behagelige tanniner som vinen bærer med sig. Mens vinen bliver en smule varmere kommer den søde lakrids også frem i smagen.

Læder og lakrids hænger ved i vinens eftersmag som er lang og meget behagelig.

Vinen kan bl.a. købes i Irma.

Gå på opdagelse