Philipp Kuhn, 2015, Freistil – Pfalz – Hvidvin

freistil pfalz philipp kuhn 2015 sjkvin
Pris:
60-100 DKK

Anmeldt af: SJK Vin
Bedømmelse:
4
On
Last modified:8. February 2017

Kort referat:

Farven er lys og klar. Freistils aroma rummer noter af umoden pæreskal, grønne æbler, stjerneanis og en smule hyldeblomst og fersken.
Smagen er primært domineret af fersken og hyldeblomst med en frembrusende og behagelig syrlighed bagerst på tungen.

Kan købes hos Fejø Vin eller i Tyskland på www.der-weinmakler.dk

Stjerner:
5: Formidabel vin som vi i dén grad anbefaler.
4: Meget velstruktureret og karakteristisk vin.
3: God vin med særlige præg.
2: Middelmådig vin.
1: Drikkelig vin, men ikke en vi anbefaler.

Vi vender denne gang snuden mod vores kære nabo, Tyskland. I den sydvestlige del af landet i byen Laumersheim i Pfalz, ligger nemlig Philipp Kuhns vingård, en vingård han har stået i spidsen for siden han var 20 år gammel, tilbage i 1992, og i 2015 producerede han en henrivende freistil vin på muscat.

Philipp Kuhn har således været, og er stadigvæk, med i alt hvad der foregår på vingården, bortset fra vingårdens gamle Riesling-vinstokke, der blev plantet før hans tid. Vinstokkene gror i flere forskellige jordtyper såsom kalksten, grus, kvartssand og sand/ler bund. I særdeleshed sandbund giver i de mere nordlige breddegrader meget aromatiske vine. Årsagen findes i, at sand holder bedre på varmen og er utrolig porøs (dvs. regn let drænes fra jorden), og derfor bliver druesaften langt mere koncentreret i forhold til en lerbund, der typisk ophober langt mere regnvand. Mængden af regnvand afgør således, hvor høj eller lav saftkoncentrationen er i druerne.

Vinen vi smager på kaldes ”Freistil” og betyder på tysk ’freestyle’. Den kommer som regel i en ny udgave hvert år – i 2015 er den lavet på 100% Muscat, som er en utrolig varierende druesort. Den bruges både til at producere tør hvidvin, mousserende vin og som de fleste nok kender den fra, søde dessertvine.

Denne Freistil fra 2015 er på drikke tidspunktet ca. 1,5 år gammel og har lagt i ståltanke i 4-5 måneder.

Farven er lys og klar – den har ikke den gyldenhed fra en hvidvin, der har fadlagret eksempelvis.

Freistils aroma rummer noter af umoden pæreskal, grønne æbler, stjerneanis og en smule hyldeblomst og fersken. Den fylder hele glasset med meget voluminøse, klare og frugtige aromaer.

Smagen er primært domineret af fersken og hyldeblomst med en frembrusende og behagelig syrlighed bagerst på tungen. Denne Freistil er skarp i sin smag, det vil sige, at smagen rammer med det samme og ændrer sig ikke markant.

Freistil vinen har en lang og nydelig eftersmag der rummer hele munden og halsen. Den kan sagtens drikkes alene, men vil også være fantastisk til et ostebord eller til lettere fisk- og skaldyrsretter såsom rejer eller krebs.

Vinen kan købes online i Tyskland eller forhøres om af importør i Danmark, Fejø Vin.

 

Gå på opdagelse