Château de Beaupré, 2014, Collection du Château – AOC Coteaux-Aix-en-Provence – Hvidvin

Beaupré beaupre hvidvin collection château chateau luberon sjkvin
Pris:
110-130 DKK

Anmeldt af: SJK Vin
Bedømmelse:
4
On
Last modified:10. May 2017

Kort referat:

Sprød og floral bouquet der afslører toner af både hyldeblomst, græs og læskende formoden pære.
Smagen er rund, behagelig og en smule smørret. De søde noter af formoden pære går igen i smagen og fadlagringen afsløres gennem noter af salmiak og røget egetræ. En særdeles balanceret struktur. Eftersmagen er behagelig og aromatisk. Vinen går særdeles godt til et måltid bestående af fisk eller skaldyr – eller mellemtunge oste.
Vi anbefaler bestemt denne hvidvin til et lækkert måltid med alt godt fra havet.
Serveres ved 11-13 grader.

Stjerner:
5: Formidabel vin som vi i dén grad anbefaler.
4: Meget velstruktureret og karakteristisk vin.
3: God vin med særlige præg.
2: Middelmådig vin.
1: Drikkelig vin, men ikke en vi anbefaler.

En aften I enestående selskab med Château de Beaupré, Collection du Château. Som vi tidligere har nævnt i vores vinanmeldelse af en hvidvin fra Château de Beaupré, 2014, så har vingården i det sydfranske flere produktioner. I dette tilfælde er vi i deres mere særprægede produktion, der går under navnet ’Collection du Château’, som både produceres i rød, rosé og hvid.

Det særlige ved deres hvidvin i Collection-udgaven er, at den er fadlagret og dermed har en helt ny og anden form for kompleksitet i modsætning til deres mere ”simple” (dog stadigvæk fantastiske) Château de Beaupré. Denne Collection du Château de Beaupré er lavet på druerne Semillon og Sauvignon Blanc.

Hvidvinen denne aften er fra 2014, og rammer således en alder på små 2,5 år, og dette er klart rigeligt til, at hvidvinen får et mørkere gyldent præg i sin farve, som alle hvidvine får des ældre de bliver.

Bouqueten er sprød og floral og afslører toner af både hyldeblomst, græs og læskende formoden pære.

Smagen er en smule smørret hvilket gør vinen rund & behagelig og giver den sit særpræg. Sødmen af formoden pære går igen i smagen og fadlagringen afsløres gennem noter af salmiak og røget egetræ. Den balancerede struktur og det perfekte syreindhold bekræfter os i, at vi har åbnet vinen på det helt rette tidspunkt.

Noterne af salmiak og røget egetræ træder i karakter i en behagelig aromatisk eftersmag som kommer mere til udtryk jo længere tid den står på bordet. Det er selvfølgelig et temperamentsspørgsmål om man er til de lidt mere komplekse og fadlagrede hvidvine, men vi er begge enige – vi elsker det!

Alt i alt en velstruktureret og balanceret hvidvin, som sagtens kan nydes alene, men som også går særdeles godt til et måltid bestående af fisk eller skaldyr – eller mellemtunge oste.

Vi anbefaler bestemt denne hvidvin til et lækkert måltid med alt godt fra havet.

De varmeste hilsner,

Sean & Nastazia

Gå på opdagelse