Château de Beaupré, 2014 – AOC Luberon – Hvidvin

Pris:
150-200 DKK

Anmeldt af: SJK Vin
Bedømmelse:
3
On
Last modified:8. October 2016

Kort referat:

En tør og frugtig bouquet med søde undertoner af pære. Runde toner af både pære og hyldeblomst samt lang og behagelig eftersmag. Nydes separat eller til italienske pastaretter, fisk eller skaldyr.

Stjerner:
5: Formidabel vin som vi i dén grad anbefaler.
4: Meget velstruktureret og karakteristisk vin.
3: God vin med særlige præg.
2: Middelmådig vin.
1: Drikkelig vin, men ikke en vi anbefaler.

Så er tiden kommet til endnu en vinanmeldelse, og endnu en formidabel hvidvin, for det er jo sommer, og derfor er det som ofte hvidvinene vi åbner. Vi vil i den kommende tid smage på en masse og mange forskellige vine og komme med anmeldelser på dem.

Årets måske sidste rigtige sommerdag blev fejret med en hvidvin fra Château de Beaupré, som vi jo bekendt besøgte tidligere på sommeren, på vores lille vinrejse i Frankrig som du kan læse mere om på bloggen her på SJKVin. Denne hvidvin er fra 2014 som, ifølge folkene bag Beaupré, ikke er et nær så godt år som 2015 har været. Men ikke desto mindre har vi begge to nydt denne hvidvin fra Luberon, som er lavet på druerne Sémillon og Sauvignon.

Som mange andre vingårde, har Château de Beaupré flere produktioner, hvor især Collection du Château-kollektionen og Château-kollektionen bør nævnes. Ved hvidvinskollektionen Collection du Château har vinen som regel lagt minimum 3-5 måneder på egetræsfad, hvorimod hvidvinskollektionen Château ikke har lagt på egetræsfad overhovedet. I dette tilfælde har vi med en Château-kollektion at gøre, og eftersom hvidvinen ikke har lagt på egetræsfade, er den altså ikke lagringsmoden og bør derfor drikkes indenfor de første to år.

Efter to år i kælderen herhjemme, er det vist også lige op over, at vi fik åbnet denne Château hvidvin.

Hvidvine, der ikke har lagt på egetræsfad ændrer relativt hurtigt farve og denne skønhed er ingen undtagelse. Hvidvinen har i løbet af de to år i kælderen, erhvervet sig en mørk gylden farve som viser sig at matche vinens struktur og bouquet ganske godt.

Hvidvinens bouquet er tør og frugtig, med søde undertoner af pære. Næsen, altså duften, er meget kraftig og intens, og fylder snildt hele hovedstykket på vinglasset. Visse hvidvine kan være meget diskrete i duft, men ikke denne, og det skyldes sandsynligvis vinens relative fremskredne alder.

Smagen fremprovokerer behagelige og runde toner af både pære og hyldeblomst som kun kommer til stærkere udtryk mens vinen tiltager i temperatur. Vinen er ikke frisk og klar som mere traditionelle hvidvine, men lægger sig behageligt rundt om tungen, og giver en lang og behagelig eftersmag, der vil klæde italienske pastaretter samt fisk og især skaldyr – ikke usædvanligt for en hvidvin selvfølgelig. Men vil man gerne sidde og nyde en vin, uden at skulle hive eksotiske retter frem, så kan denne hvidvin også snildt nydes alene da kompleksiteten er ikke ekstrem.

En blød, rund og frugtig smag og tekstur karakteriserer denne fyldige hvidvin og vi oplever en hvidvin der giver udtryk for personlighed og særpræg, som kun kommer mere til udtryk des ældre vinen er.

Gå på opdagelse