Bliv klogere

Vores ønske er at inspirere jer til og gøre jer klogere på skønne vinoplevelser, og på siderne herunder forsøger vi at besvare mange af de spørgsmål I måske sidder inde med, som fx. “hvordan opbevarer jeg min vin?” “Skal flaskerne stå op, ligge ned, være i mørke eller i lys og hvor lang tid skal den ligge?” “Kan alle vine ligge i flere år og kun blive bedre med tiden?”

Vi giver vi vores viden videre til jer, så I kan blive klogere på vinens verden og forhåbentlig bruge det næste gang I skal vælge, nyde eller opbevare en vin.

Det vigtigste for mange, er, at kende til de forskellige druer. Vi har derfor beskrevet nogle af de mest kendte her, så I kan danne jer et overblik over hvilke der er og hvad der karakteriserer dem.

Men for os, er det for eksempel også rigtig vigtigt, at vide noget om den komplekse proces der finder sted, før de skønne dråber er klar til at blive nydt. Den første del af processen omhandler vinstokken og dens fantastiske egenskaber som I kan læse om her.

Den anden del af processen, nemlig vejen til flasken, finder sted når druerne er blevet plukkede og fermenteringen starter. Dette kan I læse mere om her.

Den sidste del af forløbet finder sted når vinen er blevet hældt på flasken. Her høres det ofte “jo ældre den er, jo bedre er den!” – Det er dog ikke altid sådan det forholder sig. Læs mere om det her.

Denne del af processen er meget unik for hver vin, og faktisk, kan I selv have en indflydelse på denne del af processen ved at opbevare vinen korrekt. Det kan være ret svært at finde ud af, hvordan en vin skal opbevares for at opnå det bedste resultat. Frygt ej, vi vil gerne fortæller jer om, hvordan I bedst muligt gør det – selv uden at bruge flere tusinder af kroner. Læs mere om det her.

Derudover, følger der også historien om det franske statscertifikat Appellations d’Origine Contrôlée (AOC), og hvilken essentiel (men måske også skadelig?) rolle det spiller i dag i vinens verden.

Når du så har lidt lommeviden på hånden omkring druerne, vinstokken, certifikatorne, ja så er det vel også på sin plads, at kende til nogle basale fagtermer – vi skulle jo helst sende jer herfra med de rette fagudtryk. Mere om dem her.